Geriausiai spausti nepernokusius, daugiau savaitės ant žemės negulėjusius vaisius. Ypatingai netinkami spaudimui pernokę: alyviniai ir grafšteininiai obuoliai. Labai sumažėja išspaustų sulčių kiekis ir suprastėja jų kokybė: tirštos, plaukioja išspaudų gabalėliai.
Nepamirškite pasiimti pakankamai taros. Iš dviejų standartinių maišų obuolių (50kg) vidutiniškai išbėga bidonas sulčių ~40 l. Tačiau priklausomai nuo obuolių rūšies ir surinkimo laiko šis kiekis svyruoja nuo 20 iki 60 l.
Sulčių nauda
Šviežios sultys – sveikatos ir energijos šaltinis. Sveikos mitybos specialistai pataria gerti įvairių rūšių sultis. Jei kasdien išgersite bent po dvi stiklines, jūsų organizmui niekada nestigs vitaminų.
Obuolių sultyse gausu vitamino C ir P, yra kalio, kalcio, geležies, vario, mangano, kobalto, cinko, nikelio druskų. Obuoliai ir jų sultys tinka sutrikus širdies ir kraujagyslių veiklai, nutukusių dietai, aterosklerozės profilaktikai, sergant mažakraujyste, podagra, šlapimtakių akmenlige, kaip šlapimą varanti priemonė, esant vidurių užkietėjimui, žarnų katarui. Jos stiprina nervų sistemą, ypač jei žmonės dirba protinį darbą. Obuolių sultis patartina gerti užkimus, apsinuodijus sunkiaisiais metalais. Šios sultys nekenkia sveikatai net geriant iki litro per parą, išskyrus esant paūmėjusiam gastritui, opaligei ir pankreatitui.
Vyno gamyba
Dėl naudojamos technologijos, vynuogių, obuolių ar kitos sultys yra tinkamos vyno gamybai (sulčių gamybos procese nenaudojama centrifuga).